Uradite ove zadatke i saznajte jeste li super čovjek!

Dobra memorija odlika je inteligencije, odlična memorija nadprosječne inteligencije, a sljedeći zadaci kojima ćete testirati svoje pamćenje će vam pokazati da li ste genije! Smijete li se oprobati u rješavanju sljedećih zadataka i provjeriti svoju sposobnost pamćenja?


Vjerovatno je većina vas već imala priliku pogledati novu emisiju koja se emituje na malim ekranima pod nazivom „Super ljudi“. Naime, takmičari kroz različite zadatke i na različite načine predstavljaju publici i žiriju svoj talenat koji je, u najmanju ruku, fascinantan. U pitanju nisu tipični talenti poput pjevanja ili žongliranja, već pokazivanje umnih mogućnosti od kojih vam zastaje dah. Najveći broj takmičara upravo je predstavio svoju sposobnost nevjerovatno dobrog pamćenja, a u nastavku vam donosimo dva zadatka koja su se pojavila u prošloj epizodi.

Pokušajte ih riješiti i saznajte da li ste vi super čovjek.

PRAVILA: Od varanja nemate koristi! Ako zaista želite testirati sebe i svoje sposobnosti, savjetujemo vam da se striktno pridržavate pravila koja su navedena u zadacima. Korištenje olovke i papira dozvoljeni su ISKLJUČIVO u momentu pisanja odgovora! Jedino „pomagalo“ koje smijete koristiti u ovim zadacima jeste štoperica. Sami ste sa svojim umom! Prvi zadatak nalazi se na sljedećoj stranici.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X