Upoznate Nadžu, studenticu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Nadža je dala savjet za sve one kojima je želja medicina.


Nadza
Foto: Facebook

Nadža Čapljić je studentica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koja je uspješno završila i ovaj semestar.

Zašto medicina?

 – Medicinu sam upisala prvenstveno jer sam kao mala gledala serije od kojih mi je “Bones” bila najdraža i dobila sam ogromnu želju da budem kao i glavna glumica- forenzička antropologinja. Obzirom da odlazak u inostranstvo nije bila opcija, slično tom zanimanju u Sarajevu Medicinski fakultet je bio najbolji izbor. Kao i svima, vremenom se želje mijenjaju, pa mi je trenutna želja završiti medicinu u svom rodnom gradu i upisati specijalizaciju negdje vani. Možda me put nakon svega kasnije odvede i u forenzičke vode, ali bih voljela život opet nastaviti u Sarajevu sa svojom porodicom.

Savjet za sve kojima je želja medicina

 – Svima koji imaju želju da upišu medicinu preporučila bih da je najbitnije biti uporan, držati se svojih stavova, vjerovati u sebe i ono najvažnije nikada ne gubiti nadu, ma koliko god se nekada to teško činilo.

Zašto učiti u Homework Hubu?

 – U Hub sam krenula s planom da mi promjena sredine da motivaciju za učenje, što je i uspjelo jer dolazim već malo više od pola godine. Usput sam stekla nova, predivna prijateljstva, upoznala sam ljude sa sličnim ciljevima u životu koji su uvijek tu da pomognu nevezano da li je u pitanju fakultet ili privatni život.

👩‍⚕️HUB medicinarkeUpoznate Nadžu, studenticu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koja je uspješno završila…

Posted by Hub Homework on Sunday, 19 February 2023