Upoznajte studenticu Antonelu, dobitnicu Dekanove nagrade

Antonela voli raditi s djecom i mladima, učiti i istraživati.


antonela
Foto: Neum.online

Mlada Neumljanka Antonela Perić, studentica treće godine preddiplomskog studija logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dobitnica je Dekanove nagrade za najuspješniju volonterku ERF-a u akademskoj 2021/2022. godini.

Za sebe Antonela kaže da je ponosna građanka BiH koja voli raditi s djecom i mladima, učiti i istraživati.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Antonela kaže da je od početka studija vrlo aktivna, a do sada je volontirala u Udruzi za osobe s Down sindromom, a od prve godine studija volontira u oratoriju Dominik Savio na Jarunu. U oratoriju je djelovala i u Kreativnoj skupini organizirala i vodila radionice za djecu na subotnjim oratorijima te je služila na Ljetnom oratoriju. Na ljetnom oratoriju je pripremala hranu za djecu te bila dio kreativne radionice.

Trenutno vodi grupu Instruktori koja broji više od 100 studenta koji djeci osnovnih i srednjih škola pomažu u učenju, a uz to volontira u Svjetskom savezu mladih Hrvatske. U SSM-u je edukatorica u ciklusu edukacija o ljudskom dostojanstvu i zamjenica voditelja Tima. Trenutno vodi online edukaciju za grupu mladih iz Hercegovine što je, kako kaže, posebno raduje i čini ponosnom. Unutar SSM sudjelovala je u različitim projetkima i događanjima.

Osim navedenog Antonela volontira u udruzi “U ime obitelji” te sudjeluje u organizaciji i koordianaciji “Hoda za život” koji se održava u maju u Zagrebu.

Uz bogatu volontersku pozadinu Antonela je od nedavno i članica Studentskog zbora.

– U budućnosti mi je želja informirati javnost o logopediji, upoznati ostale stručne suradnike ko je logoped i koji je njegov posao. Trenutno me zanima medicinski aspekt logopedije, osobito poremećaji gutanja i hranjenja, motorički govorni poremećaji te oštećenja sluha pa bih u konačnici željela raditi u bolnici, rekla je Antonela.

– Nisam mogla preuzeti nagradu na svečanoj sjednici povodom obilježavanja dana ERF-a jer sam bila na hodočašću u Torinu. Izuzetno sam ponosna na svoju nagradu jer je to potvrda moga truda i rada, ali prije svega to je poticaj drugima da se odvaže i daju svoj život i vrijeme za druge. Nagrada je potvda, ali i odgovornost, da želimo i možemo biti promjena koju želimo u svijetu, rekla je za kraj Antonela za Neum.online.

Antoneli želimo puno sreće u nastavku obrazovanja i puno poslovnih uspjeha.