Iza sebe ima mnogo nastupa, koji su je „izgradili“ da danas ona svoje znanje prenosi na mlađe.

Sara Bejdić trenira gimnastiku 15 godina. Sav svoj sportski život posvetila je ovom sportu, a članica je Gimnastičkog kluba Olimp. Studentica je Arhitekture na Univerzitetu Burch.

Kao mlada počela se prvo baviti plesom, ali se igrom slučaja okušala i u gimnastici. Ne žali što je kao mlada zavoljela ritmičku gimnastiku, a mnogo je medalja osvojila ove uspješne djevojka.

Sa lijepim uspomenama spomenula nam je nastupe iz Francuske, Moldavije i Ukrajine, a najbolje iskustvo do sada joj je nastup na Evropskom prvenstvu. Lijepim riječima Sara se sjeća nastupa van granica Bosne i Hercegovine, a kako kaže predivan je osjećaj kada brani boje svoje države.

SARA 2

Foto: RTV Vogošća

Pored toga što je takmičarka, Sara je u GK Olimp i trenerica. Iza sebe ima mnogo nastupa, koji su je „izgradili“ da danas ona svoje znanje prenosi na mlađe. Trenutno je trenerica 15-ero djece. Pored nje u klubu ima još iskusnijih gimnastičarki koji rade isto kao i ona.

Sarina želja je da se još dugo godina bavi gimnastikom. Sigurno će ona kada se prestane takmičiti nastaviti raditi ono što je čini sretnom, biti trenerica, prenosi Rtvvogosca.ba.