Upoznajte Rijada, uspješnog studenta koji učestvuje u pripremanju Zakona o studentskom standardu

Rijad je aktivan u studentskim projektima, a posebno u nastojanju da se poboljša +položaj svih studenta kroz pripremu i usvajanje Zakona o studentskom standardu.


rijad crvenjak
Foto: Radiovogosca.ba

Mladi i perspektivni student Pravnog fakulteta i član studentskog Parlamenta Rijad Crvenjak, nedavno je kao član ekipe Univerziteta u Sarajevu učestvovao na 31. „Vis moot“ takmičenju.

Riječ je o najvećem svjetskom arbitražnom takmičenju koje je i ove godine okupilo studente sa skoro 400 pravnih fakulteta. Takmičenje je održano na Pravnom fakultetu u Beču.

Willem C. VIS Moot Court takmičenje je jedinstvena i prestižna prilika za studente prava iz cijelog svijeta da se takmiče, steknu i usavrše svoje praktično iskustvo u području međunarodne arbitraže, piše Radiovogosca.ba.

Kao dio ekipe koja je predstavljala Univerzitet u Sarajevu i BiH, za Rijada je ovo bilo jedno novo i pozitivno iskustvo, koje će kako kaže znati iskoristiti u svom školovanju i primijeniti u praksi, jer je veoma aktivan i u svim drugim studentskim projektima, a posebno u nastojanju da se poboljša status i položaj svih studenta kroz pripremu i usvajanje Zakona o studentskom standardu.