Studenti UNSA posjetili Agenciju za forenzička ispitivanja i vještačenja

Studente su sa organizacijom rada te metodama forenzičkih ispitivanja i vještačenja upoznali zaposleni u organizacionim jedinicama Agencije.


studenti unsa

Studenti druge godine Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu posjetili su Agenciju za forenzička ispitivanja i vještačenja, javlja Raport.ba.

Studentima, koji se u okviru obaveznog nastavnog plana i programa se upoznaju sa kriminalistikom, dobrodošlicu je poželio direktor Agencije Radiša Samardžija, saopćeno je iz Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja.

Sveobuhvatnom prezentacijom te obilaskom relevantnih laboratorija studente su sa organizacijom rada te metodama forenzičkih ispitivanja i vještačenja upoznali zaposleni u organizacionim jedinicama Agencije.

Studenti druge godine Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu predvođeni profesorom Nebojšom Bojanićem posjećuju Agenciju već treću godinu zaredom, što govori u prilog tome da su Agencija i njene laboratorije opravdale svoju reputaciju respektabilne institucije za pružanje pomoći obrazovnim ustanovama kao i tijelima za provođenje zakona, navodi se u saopćenju.