Upoznajte Nikolu Kondića, bh. predstavnika na svjetskom finalu Red Bull Solo Q

Nikola Kondić (21) iz Prijedora, u gamerskim krugovima poznatiji kao “El Chap1nho“, pobjednik je domaćeg izdanja globalnog eSport turnira Red Bull Solo Q. Podsjećamo, početkom augusta ove godine on je savladao konkurente iz BiH i tako rezervisao kartu za veliko finale koje će se krajem novembra održati online.


nikola kondic

Nikola će odmjeriti snage protiv 16 regionalnih prvaka, a nastupat će pod zastavom BiH.

Advertisements

– Dolazim iz Prijedora, studiram na Elektrotehničkom fakultetu i imam 21 godinu‘, kaže Kondić.

Inače, bh. šampion je u ranoj fazi skrenuo pažnju na sebe. Protivnike je često znao iznenaditi netipičnim igrama i odabirom heroja.

”Super je osjećaj biti prvak. Uostalom, to je dokaz da se višegodišnji trud isplatio”, tvrdi Nikola.

Premda je Kondić trebao putovati u Dansku na završnicu, zbog trenutne situacije to nije moguće. Ipak, ozbiljno se sprema za naredna iskušenja.

– Tri do četiri sata dnevno treniram. Naravno, kako se približava Svjetsko prvenstvo bit će to još intenzivnije. Optimista sam. Ako dobijem priliku u toj poluprofesionalnoj sceni, onda postoji šansa da ću se ozbiljnije baviti ovim’, istakao je Nikola.

Inače, Red Bull Solo Q je projekt pokrenut s ciljem razvoja sve masovnije eSport zajednice i pružanja podrške mladim talentima u izlasku na veliku scenu.

Ovog ljeta prvi put je u BiH organiziran u online formi i u saradnji Red Bulla i Tiltproofa, koji već dugo rade zajedno na pokretanju i razvijanju domaćih i regionalnih eSport projekata.