Upoznajte najveseliju HUB članicu Eminu, studenticu Farmaceutskog fakulteta UNSA

"Narednim generacijama bih preporučila da slušaju svoju intuiciju i upišu fakultet od kojeg ne samo da "ima hljeba", već će im donijeti zadovoljstvo..."


Foto: Facebook Hub Homework
Foto: Facebook Hub Homework

Danas želimo da, kroz pnekoliko riječi, upoznate najveseliju osobu u HUB porodici, koja vam i sa osmijehom saopćava da nije dobro uradila ispit ili da joj je mrsko učiti, Eminu Sarajlić.

Zašto baš farmacija?

 – Farmaceutski fakultet sam upisala zbog toga što smatram da je to plemenito zanimanje koje mi daje mogućnost da znanjem pomognem onima kojima je to potrebno. Farmacija je raznovrsna i pruža mnoge mogućnosti, ali nosi i veliku odgovornost.

Dugoročni planovi

 – Nakon završetka fakultetskog studija, planiram da upišem specijalizaciju. Još uvijek se nisam odlučila u kojoj oblasti, ali nadam se da ću u naredne dvije godine pronaći oblast koja će me ispuniti i omogućiti da radim posao koji ću voljeti. Interesantno mi je područje kozmetologije zbog toga što je dosta neistraženo i tek u posljednje vrijeme se otkriva štetnost sastojaka koji se godinama koriste u kozmetološkim preparatima, koji mogu štetiti ne samo koži, već cijelom organizmu. Jednog dana bih voljela i sama proizvoditi prirodnu kozmetiku koja će bez neželjenih efekata njegovati kožu i pomoći u liječenju kožnih oboljenja.

Foto: Sarajlić Emina / Hub Homework
Foto: Sarajlić Emina / Hub Homework

Da li ostati u Bosni i Hercegovini?

 – Planiram ostati u našoj zemlji, ali bih voljela putovati i provesti neko vrijeme radeći u drugim zemljama, jer smatram da time mogu dobiti iskustvo i širinu koji će poboljšati moj rad i doprinos farmaciji u BiH.

Poruka za buduće generacije

 – Narednim generacijama bih preporučila da slušaju svoju intuiciju i upišu fakultet od kojeg ne samo da “ima hljeba”, već će im donijeti zadovoljstvo i šansu da rade posao koji će voljeti i u tome postati najbolji. Takođrr, što manje sikiracije i strpljenja, jer se sa dovoljnom upornošću svaki fakultet moze završiti, zaključuje Emina dok se smije.

Emini želimo puno uspjeha u narednom periodu.