Upoznajte Kristinu, studenticu koja je uz pomoć sporta pobijedila problem sa hodanjem

Ovo je Kristina, studentica koja je odrasla u SOS dječjem selu i postala uzor mnogima.


kristina
Foto: Srednja.hr

Kristina je studentica na diplomskom studiju, bavi modelingom i jahanjem, a školuje se i za instruktoricu ronjenja. Sport joj puno znači jer joj je pomogao pobijediti neurološku bolest koja joj je u djetinjstvu otežavala hodanje.

Osim toga, dobitnica je međunarodne nagrade Hermann Gmeiner koja se dodjeljuje djeci odrasloj u SOS dječijim selima koja su uzor drugima. U Kristininom slučaju, riječ ‘uzor’ je možda premalo, jer uz sve čime se bavi, Kristina pronalazi vremena i za sudjelovanje u humanitarnim te ekološkim akcijama čišćenja podmorja. Doznali smo više o Kristininom životu, iskustvu sa studijem te planovima za budućnost, piše Srednja.hr.

Bliži se početak još jedne nastavne godine. Ako vam treba malo motivacije da ovaj puta zaista date sve od sebe, ne tražite dalje. Priča Kristine Ivanuš, studentice specijalističkog diplomskog studija Marketing i komunikacije na Poslovnom veleučilištu Zagreb, najbolji je dokaz da se uprkos preprekama, a uz snagu volje i predanost, može postići puno.

Naime, uz to što je redovna studentica, Kristina se bavi modelingom, jahanjem i ronjenjem, a i zaposlena je u tvrtki Ernst & Young. Sviđa joj se što su predavanja na njenom faksu nakon 17 sati, rekla nam je, jer tako može raditi ujutro, a zaposlena je od prve godine. O studiju na PVZG-u je počela razmišljati još u trećem razredu srednje škole, prisjetila se Kristina.

– Poznavala sam prijateljicu koja je isto išla i onda mi je dosta rekla o fakultetu i tako sam se i ja odlučila za njega. Zašto sam se baš odlučila za smjer marketing i komunikacije? Dok sam išla u ekonomsku školu shvatila sam da ne volim brojeve i marketing mi se činio najzanimljivijim, i kreativan je naravno. Tokom studija sam slušala dosta zanimljivih predavanja, a meni najzanimljiviji kolegij je bio Content Marketing i Online PR, ispričala je Kristina.

Uz posao i redovan studij, stiže i volontirati i baviti se sportom

Jako je veseli što uskoro prelazi na novi posao gdje će se baviti upravo marketingom, dodala je.

Iako studiranje i posao sami po sebi detaljno ispune svačiji sedmični raspored, Kristina pronalazi vremena i za društvo, hobije, ali i humanitarno djelovanje. Slobodno vrijeme koje ima koristi za treninge, druženja s prijateljima, jahanje i ronjenje.

Sport, ali posebno ronjenje, njena su velika ljubav. Sport joj je u djetinjstvu pomogao pobijediti poliradiculoneuropatiju – bolest zbog koje je imala problema s hodanjem. Uz faks, educira se i za trenericu ronjenja, a aktivna je i u ronilačkim klubovima s kojima obavlja akcije čišćenja podmorja.

Osvojila prestižnu međunarodnu nagradu

Zahvaljujući svojim postignućima, 2020. godine osvojila je i prestižnu međunarodnu nagradu Hermann Gmeiner Award. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje djeci koja su odrastala u SOS dječijim selima širom svijeta te su, izazovima unatoč, odrasli u ljude koji su inspiracija svima u svojoj zajednici. Kristina je, naime, djetinjstvo provela u SOS dječijem selu Lekenik, a za nagradu ju je nominirala upravo odgajateljica iz SOS Zajednice mladih.

– Ova nagrada mi je od velikog značenja zato što sam ponosna što predstavljam SOS Dječije selo na ovako lijep način i čast mi je biti uzor drugim mladim ljudima da nikad ne odustaju u ostvarenju svojih snova, izjavila je Kristina.