Upoznajte Hub programera Dinu, studenta Prirodno-matematičkog fakulteta UNSA

Zašto upisati PMF UNSA i zašto učiti u Hubu pojasnio je Dino.


dino fazlic
Foto: Facebook / Homework Hub

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade.

Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Brojni uspješni studenti iz Sarajeva, ali i regiona uče upravo u Homework Hubu. Jedan od njih je i Dino Fazlić, student Prirodno-matematičkog fakulteta UNSA.

Zašto Prirodno-matematički fakultet?

 – Od malih nogu me zanima svijet tehnologije te su tako sva moja interesovanja oduvijek u vezi sa računarima. Na kraju srednje škole kada se trebalo odlučiti kojim putem dalje krenuti i koje zanimanje me najviše privlači, dobio sam preporuku od nekoliko prijatelja o izboru fakulteta, te sam nakon upoznavanja sa studijskim programom Prirodno-matematičkog fakulteta izabrao studiranje matematičkih i kompjuterskih nauka. Plan mi je biti softverski developer ili game developer, poručuje Dino.

Zašto učiti u Hubu?

 – Dolazak u Hub omogućio mi je da vrijeme svog učenja provedem u ugodnoj atmosferi i okruženju koje mi daje motivaciju za dalji napredak. Iako u HUB-u naporno i vrijedno učimo, uvijek pronađemo vrijeme za zajednička druženja i odmore, kazao je Dino.