Upoznajte Eminu i njenu genijalnu metodu “upijanja znanja”.

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade. Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

Ponekad, ustvari uvijek kad su ispitne sedmice, u HUB-u ćete vidjeti razne metode i načine pokušavanja da se znanje upije. Jedan od zanimljivih metoda jeste knjiga na glavi. Ispalo je iz fazona staviti knjigu pod jastuk.

Tako su predstavnici HUBa naišli na HUB članicu, Eminu, koja je na taj način “upijala” znanje. Morali su zastati za njen stol i malo popričati, ali naravno nisu zaboravili slikati taj momenat.

 – Tokom osnovne i srednje školu sam uvijek bila ona koja je svima objašnjavala matematiku i informatiku pred testove. Tako se u meni probudila želja za studiranjem i usavršavanjem znanja iz ovih predmeta. Odlučila sam se za Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Sarajevu. Studiranje kompjuterskih nauka na PMF-u prije svega pruža perspektivnu budućnost, odlično znanje iz odabranih oblasti, a pored toga mnogo nervoze i stresa.

Zašto učiti u Homework HUBu?

 – Društvena sam osoba i volim timski rad. Stoga sam se odlučila da svoje vrijeme za učenje provodim u HUB-u zajedno sa kolegama/icama. Pored novih prijateljstava, te raznih događaja, HUB mi je, u saradnji sa @bitology.dev, omogućio pohađanje kursa Angular Programming. Svima bih preporučila da što prije dođu u HUB, nećete se pokajati.

 – Emini želimo puno sreće i uspjeha u narednom periodu i da dugo vremena bude dio HUB porodice, poručili su iz Homework HUBa.

Homework HUB

U sklopu Homework Huba nalazi se i “STUDOMAT” kutak.

Osim motivirajućih izreka koje studentima pomažu da ostanu fokusirani tokom učenja, STUDOMAT Smart Table studentima omogućava da jednostavnim skeniranjem QR codea posjete STUDOMAT i pročitaju korisne informacije i naoštre moždane vijuge rješavajući testove i mozgalice.

U sklopu STUDOMAT kutka nalazi se i STUDOMAT TV putem kojeg emitujemo korisne informacije sa našeg portala. Dok uče i spremaju ispite studenti mogu pratiti aktuelne konkurse za stipendije, prakse is tudentske poslove.

Homework možete posjetiti na adresi Kolodvorska 12 u Sarajevu, pratiti ih na Facebooku i Instagramu.