Upoznajte Dženanu, studenticu Farmaceutskog fakulteta i članicu Homework Huba

Upoznajte Dženanu, studenticu farmacije i članicu Homework Huba koja dolazi iz Srbije.


dzenana cover

– Želja o medicini i svim granama iste sam gajila od malena i shodno tome upisala sam Farmaceutski fakultet radi unapređivanja i sticanja znanja u toj oblasti. Glavni motiv bio je spoznaja o terapijama, liječenju raznih bolesti, komunikacija sa pacijentima i sticanje znanja iz mnogih oblasti, uključujući i usko povezane prirodne nauke koje ovaj fakultet pruža. Nakon završenih osnovnih studija, želja mi je specijalizirati na oblasti medicinske biohemije koja pruža mogućnost privatnog rada, kaže Dženana.

Dženana kaže da su joj najzanimljivije i ujedno najsmješnije situacije koje će pamtiti u toku studiranje snalaženje u laboratorijima u toku prve godine, gdje su se prilagođavali samostalnom radu i gdje su neminovne amaterske greške.

– Izdvojila bih svakako vježbe iz analitičke hemije gdje smo radili vežbu uz upotrebu amonijaka koji se radi u posebnim uslovima (digestoru), gdje sam sa svojim lab partnerom Eminom fino odradila vježbu i na kraju kad je došlo do pranja suđa amonijak smo prosule u odvod van digestora i napravile pometnju u praktikumu zbog samog neprijatnog mirisa ovog jedinjena. To nam je bila zadnja situacija gdje smo radile u paru, prepričava ovu anegdotu Dženana.

dzenana

Poruka za mlađe generacije

Mlađim generacijama bih svakako preporučila upis na ovaj fakultet koji pruža velike mogućnosti, znanje, praktični rad. Farmaceutski fakultet u Sarajevu je bogat velikim stručnjacima, počevši od asistenata pa do samog dekana fakulteta koji su u svakom momentu voljni da prenesu svoje znanje koje nam omogućava da brinemo o zdarvlju drugih ljudi, što je suština ovog fakulteta.

– Nikad ne znamo gdje će nas život odvesti, ali bih svakao voljela i bila bi mi ogromna čast raditi i ostati u BiH sa ostalim stručnjacima, zaključuje Dženana.

Šta je Homework Hub?

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade. Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

U sklopu Homework Huba nalazi se i STUDOMAT kutak.

Osim motivirajućih izreka koje studentima pomažu da ostanu fokusirani tokom učenja, STUDOMAT Smart Table studentima omogućava da jednostavnim skeniranjem QR codea posjete STUDOMAT i pročitaju korisne informacije i naoštre moždane vijuge rješavajući testove i mozgalice.

AH2A3918

U sklopu STUDOMAT kutka nalazi se i STUDOMAT TV putem kojeg emitujemo korisne informacije sa našeg portala. Dok uče i spremaju ispite studenti mogu pratiti aktuelne konkurse za stipendije, prakse is tudentske poslove.

AH2A3884

Homework možete posjetiti na adresi Kolodvorska 12 u Sarajevu, pratiti ih na Facebooku i Instagramu.