Upoznajte Đenanu, uspješnu Bosanku koja je oduševila naučnim radom i dobila veliko priznanje

Dok je bila student, bila je asistent na univerzitetu što ju je potaknulo na visoka dostignuća, uključujući nagrade i publikacije.


djenana
Foto: Facebook

Đenana Vejzović sa Univerziteta Karl-Franzens dobila je nagradu za najbolji naučni rad u 2022. godini.

Privredna komora Štajerske nagradila je Đenanu Vejzović za najbolji naučni rad proizveden od strane mlade osobe za 2022. godinu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Cilj ovog finansiranja za mlade istraživače je promoviranje razmjene znanja između univerziteta i industrije.

Osim toga, ovaj program služi i da osigura da ekonomski relevantnije teme nađu svoj put u naučni rad. Bilo je više od 100 prijava, a nagrade je dodijelio stručni žiri od 10 članova.

Đenana je studirala hemiju i magistrirala biohemiju i molekularnu biomedicinu na Univerzitetu Karl-Franzen u Grazu, Austriji.

Vijeće je utvrdilo i prosječnu konačnu građevinsku cijenu za 2022. godinu za 1 m² neto stambenog prostora u iznosu od 1.300 KM.

Djenana Vejzović sa Univerziteta Karl-Franzens dobila je nagradu za najbolji naučni rad za 2022 godinu. Privredna…

Posted by Dr. Edhem Čustović on Friday, 27 January 2023

Dok je bila student, bila je asistent na univerzitetu što ju je potaknulo na visoka dostignuća, uključujući nagrade i publikacije.

 – Trenutno radi na Medicinskom fakultetu Univerzitetu u Grazu kao naučna istraživačica (Biomedicinska istraživanja sa fokusom na alternativne biomodele). Đenana korijene vuče iz Srebrenice. Čestitamo Đenana, ovo je vrhunsko dostignuće, napisao je Čustović na Facebooku.