Upoznajte Anju Galović, uspješnu studenticu Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Anja je i studentska pravobraniteljica u Studentskom zboru SUM-a.


anja galovic

U emisiji SUM Sova na SUM TV-u gostovala je uspješna studentica Anja Galović.

Anja je studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru koja je u pet godina studija nagrađena sa čak četiri nagrade za izvrstan uspjeh na studiranju, a od toga dvije su Dekanove nagrade, Rektorova nagrada i nagrada Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke za najbolje studente u FBiH.

 – Ove nagrade za mene predstavljaju jedan veliki poticaj za daljni rad na sebi i dalji razvoj, ne samo u akademskom smislu, nego sutra i u profesionalnom smislu. Poticaj su da se svaki dan trudimo biti što bolji ljudi, što bolje verzije sebe u odnosu na ono što smo bili jučer. Te nagrade znače da možemo postići sve ono što želimo ako doista u to vjerujemo, ako vjerujemo u sebe i ako se dovoljno trudimo, rekla je Ana.

Svoj izvrstan uspjeh kombinuje i sa vannastavnim radom. Anja je ove godine u ulozi studentske pravobraniteljicu u Studentskom zboru SUM-a.

 – Studentski pravobranitelj je osoba kojoj se studenti mogu obratiti kada god imaju bilo koju vrstu poteškoće, kada je njihovo pravo ugroženo ili povrijeđeno. Studentski pravobranitelj na temelju njihovog prijedloga djeluje tako što komunicira i razgovara i sa drugim predstavnicima studenata i drugim nadležnim tijelima na sveučilištu. Studentski pravobranitelj se stara o tome da se studentska prava poštuju, objasnila je Anja.

Više o ovoj temi poslušajte u videozapisu.