Upoznajte Almedinu, uspješnu studenticu i volonterku u “Merhametu”

Bajramske dane Almedina je provela u podjeli humanitarnih paketa.


Ovoga puta predstavljamo vrijednu volonterku, studenticu iz Oplećana koja koristi svaku priliku da pomogne , kako kaže “svome Merhametu”. Tako je svoje bajramske dane provela u podjeli humanitarnih paketa – sa zadovoljstvom.

Advertisements

Humanitarni paketi , od našeg anonimnog donatora, stigli su i na rubna područja naše općine.

Advertisements

HO ”Merhamet” MDD Tomislavgrad je u vrijeme bajramskih dana vršio raspodjelu humanitarne pomoći koju je donirala anonimna osoba , na čemu smo posebno zahvalni na ovome divnom humanom gestu.
Zahvaljujemo svima koji na bilo koji način poklanjaju pažnju i pomažu rad Merhameta.

Ovoga puta predstavljamo vrijednu volonterku , studenticu iz Oplećana koja koristi svaku priliku da pomogne , kako kaže “svome Merhametu”. Tako je svoje bajramske dane provela u podjeli humanitarnih paketa – sa zadovoljstvom.

Almedina Fadžan
Almedina Fadžan

Almedina Fadžan iz Oplećana, Tomislavgrad, studentica je završne, treće godine s prosjekom većim od 8.0, deklarirana kao zlatna studentica na Fakultetu radioloških tehnologija. Treći dan sudjeluje u raspodjeli bajramskih paketa.

Ovo je primjer da se sve može kad se hoće, da pored učenja na fakultetu radi u Fondaciji Hastor s djecom, završeni je akupunkturolog kod prof. dr. Mirsad Đugum, te svaki mjesec radi u zajednici Merhameta Tomislavgrad.

Nada se da će ove godine s ovim prosjekom uspjeti da se prebaci na budžetsko finansiranje Kantona Sarajevo, jer je do sada bila samofinancirajuća studentica, a ove godine je nagrađena od Kantona Sarajeva s povratom 2000 KM školarine.

Ona je jedan od pozitivnih primjera kvalitetnih učenika duvanjske Gimnazije Marka Marulića, priopćili su iz MO “Merhamet”, Tomislavgrad, prenosi tomislavnews.com.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!