Upoznajte Almedinu, uspješnu studenticu i volonterku u “Merhametu”

Bajramske dane Almedina je provela u podjeli humanitarnih paketa.


almedina

Ovoga puta predstavljamo vrijednu volonterku, studenticu iz Oplećana koja koristi svaku priliku da pomogne , kako kaže “svome Merhametu”. Tako je svoje bajramske dane provela u podjeli humanitarnih paketa – sa zadovoljstvom.

Humanitarni paketi , od našeg anonimnog donatora, stigli su i na rubna područja naše općine.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

HO ”Merhamet” MDD Tomislavgrad je u vrijeme bajramskih dana vršio raspodjelu humanitarne pomoći koju je donirala anonimna osoba , na čemu smo posebno zahvalni na ovome divnom humanom gestu.
Zahvaljujemo svima koji na bilo koji način poklanjaju pažnju i pomažu rad Merhameta.

Ovoga puta predstavljamo vrijednu volonterku , studenticu iz Oplećana koja koristi svaku priliku da pomogne , kako kaže “svome Merhametu”. Tako je svoje bajramske dane provela u podjeli humanitarnih paketa – sa zadovoljstvom.

Almedina Fadžan
Almedina Fadžan

Almedina Fadžan iz Oplećana, Tomislavgrad, studentica je završne, treće godine s prosjekom većim od 8.0, deklarirana kao zlatna studentica na Fakultetu radioloških tehnologija. Treći dan sudjeluje u raspodjeli bajramskih paketa.

Ovo je primjer da se sve može kad se hoće, da pored učenja na fakultetu radi u Fondaciji Hastor s djecom, završeni je akupunkturolog kod prof. dr. Mirsad Đugum, te svaki mjesec radi u zajednici Merhameta Tomislavgrad.

Nada se da će ove godine s ovim prosjekom uspjeti da se prebaci na budžetsko finansiranje Kantona Sarajevo, jer je do sada bila samofinancirajuća studentica, a ove godine je nagrađena od Kantona Sarajeva s povratom 2000 KM školarine.

Ona je jedan od pozitivnih primjera kvalitetnih učenika duvanjske Gimnazije Marka Marulića, priopćili su iz MO “Merhamet”, Tomislavgrad, prenosi tomislavnews.com.