Upoznajte Ajlu, jednu od najboljih studentica i dobitnicu Rektorove nagrade

"Cilj nikad nisu bile nagrade, već ulaganje u sebe, svoje znanje i širenje vidika," poručuje Ajla.


ajla graho
Foto: Saznajem.ba

U okviru obilježavanja 46.godišnjice Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru održana je svečana sjednica Senata, na kojoj je upriličena dodjela Rektorovih nagrada najboljim studentima.

Tim povodom, ekipa portala Saznajem.ba obavila je razgovor sa jednom od dobitnica nagrade, Ajlom Graho, a mi vam intervju prenosimo u cjelosti.

 1. Ajla svoje školovanje si krunisala vrijednom nagradom, koliko je bio težak i trnovit put do tog cilja?

 – Rektorovu nagradu smatram krunom svog studiranja i posljednjih 5 godina rada, zalaganja i odricanja, ali i zalaganja kroz svih 17 godina školovanja. Cilj nikad nisu bile nagrade, već ulaganje u sebe, svoje znanje i širenje vidika. Zahvalna sam kada to neko prepozna i pri tom nagradi. Put do mjesta gdje sam sada nije bio jednostavan, ali ne mogu reći ni da je bio naporan jer je bilo mnogo stvari koje sam učila sa uživanjem. Bilo je, naravno, i jako teških trenutaka, ali ih je bilo lakše prebroditi uz kolegice sa fakulteta, kojima i jednim dijelom dugujem ovu nagradu. Sa druge strane, nikad nije izostala ni podrška mojih roditelja, sestre, porodice i momka i na tome im hvala.

ajla graho 1
Foto: Saznajem.ba

2. Koji su tvoji dalji planovi i čemu težiš nakon ovog priznanja?

 – Budući da sam završila master studij sredinom prošle godine, rekla bih da je dio mojih ciljeva ostvaren. Već godinu dana radim kao projektant termotehničkih instalacija i to je trenutno mjesto gdje vidim sebe. Težim ka tome da što više napredujem u ovom polju.