Hvata te panika zbog ispitnih rokova? Možda je ovo upravo ono što ti treba

Pogledajte program koji vam može pomoći da lakše spremite ispite.


ucenje 1

Kreiranjem profila na mrežnoj stranici „Testudy“ možete napraviti test koji će vam koristiti tokom učenja. U nekoliko jednostavnih koraka, sistem kreira provjere znanja i stvara raznolika pitanja.

Sistem radi testove na principu umjetne inteligencije, a testovi olakšavaju učenje i ponavljanje za ispit.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ako ne uhvatiš korake, bez panike, samo slijedi ove upute:

  • U tražilicu upiši „Testudy“
  • Kreiraj korisnički račun
  • Kopiraj literaturu za ispit
  • Osvježi stranicu i čekaj da test bude spreman
  • Izaberi koju vrstu testa preferiraš
  • Započni s rješavanjem

Priprema za ispit

Kreiranjem korisničkog računa možete olakšati proces pripreme za ispit, a rezultati će pokazati slabosti. Ovo je odličan alat za brže učenje, pogotovo u situacijama kada je ispita previše, a vremena premalo. Cilj ovakve vrste provjere jest učiti pametnije, a ne više, prenosi Mojfaks.

@studyw.tok

Testudy.io is a LIFE SAVING tool. You don’t even have to think about creating your own quiz anymore. Find the link to this lifesaving tool in my bio! #finalsweek #quiztime #studysmarter #testudyio #examprep #students #studentproblems #studytok #academicweapon

♬ Roxanne – Instrumental – Califa Azul

Navike uspješnih studenata

Prije ispitnih rokova potrudite se slušati predavanja i voditi bilješke koje ćete prelistati nakon predavanja. Za početak napravite plan, podijelite gradivo i pripremite sve potrebne materijale za učenje. Također, važno je pronaći odgovarajuće mjesto za učenje gdje imate najbolju koncentraciju i držite se te lokacije.

Za vrijeme učenja važno je isključiti mobilni telefon kako vam obavijesti ne bi poremetile koncentraciju. Krajnji cilj, a i motivacija vam je uspješno položiti ispit. Sada je vrijeme za učenje, iskoristite bilješke koje ste napravili u trajanju predavanja i odredite glavne stvari koje morate naučiti.

Kada naučite jedan dio gradiva, izradite kviz na aplikaciji „Testudy“ i testirajte svoje znanje. Nakon odrađenog kviza, napravite kratku pauzu i nastavite s učenjem.