UNZE: Na Ekonomskom fakultetu održana radionica na temu “Liderstvo i komunikacija”

Dana 03.06.2016. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici, održana je radionica na temu "Liderstvo i komunikacija" s ciljem predstavljanja konkretnih primjera iz realnog poduzetničkog sektora.


Foto: ASEF UNZE
Foto: ASEF UNZE

Radionica je organizovana uz pomoć Fondacije Konrad Adenauer BiH i Asocijacije studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Predavači, poduzetnica Amna Popovac i Ines Kajić Bubalo približile su studentima svijet poduzetništva u našoj zemlji i regiji te ih pozvale da upravo oni budu promjena koju mladi ljudi žele vidjeti.

Amna Popovac, na bazi osobnog iskustva, kroz praktične vježbe i razgovor približila je studentima svijet poduzetništva, ali je i analizirala okruženje u kojem posluju poduzetnici u BiH, kao i poduzetnici u razvijenim zemljama svijeta. Iako su evidentne razne barijere na putu registracije, upravljanja i rukovođenja poduzetničkim poduhvatima, gđa Popovac je pozvala i ohrabrila studente da se upravo oni angažiraju na stvaranju vlastite poduzetničke karijere, napomenuvši da se liderom ne rađa, nego da se liderom postaje.

Gđa. Ines Kajić Bubalo, na bazi višegodišnjeg iskustva i rada u televizijskim i novinskim kućama, te rada u sektoru odnosa sa javnošću u Gradskoj upravi Grada Mostara studentima je približila tematiku odnosa sa javnošću, stavljajući akcenat na krizno komuniciranje i koncipiranje PR članaka sa cilljem efikasnog predstavljanja institucija.

Predavanju je prisustvovalo 35 studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici, koji su kroz praktične vježbe učili kako savladati tehnike uspješnog javnog nastupa, efikasnog verbalnog i neverbalnog komuniciranja, a sve u želji da kroz komunikaciju, kako u profesionalnom, tako i privatnom životu, ostvare dobar kontakt sa medijima i širom javnosti. Svi učesnici su na kraju radionice dobili certifikat kojim se potvrđuje uspješno završena radionica “Liderstvo i komunikacija”.

Organizacija treninga “Liderstvo i komunikacija” je još jedan pozitivan primjer dodatne, neformalne edukacije u procesu formalnog učenja na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

– Pozivamo sve mlade koji su spremni pokrenuti nešto novo i napraviti prekretnicu u svom životu da nam se pridruže da zajedno gradimo našu budućnost, da ulaganjem u obrazovanje i rad na sebi stvorimo bolje okruženje za buduće generacije, navode na kraju saopštenja iz Asocijacije studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta (ASEF) u Zenici.

(STUDOMAT.ba)