UNTZ: Počinje sa radom Univerzitetski košarkaški klub „Student“

UNTZ će u narednom periodu dati još veću podršku razvoju sportsko – rekreativnih programa za studente.


Foto: Unitz.ba
Foto: Unitz.ba

Na održanoj konferenciji za medije, u Sali za sjednice Univerziteta, prezentiran je projekat ponovnog aktiviranja i početka rada Univerzitetskog košarkaškog kluba „Student“. Rektorica Univerziteta prof dr. Nermina Hadžigrahić poželjela je uspjeh u radu kluba, naglašavajući da će Univerzitet u narednom periodu dati još veću podršku razvoju sportsko – rekreativnih programa za studente i zaposlenike Univerziteta.

Advertisements

Inicijativa je razrađivana posljednih osam mjeseci, a kao posljedica je formiranje novog upravnog odbora na čijem čelu je Kenan Sijerčić, dok jevoditelj struke Vlado Mićanović.

Advertisements

Kenan Sijerčić predstavio je članove Upravnog odbora, Muamera Softića, Emira Delalića, Sašu Džambića i Edina Užičanina i naglasio da projekat ima zdrav koncept i mogućnost da u budućnosti jača i napreduje.

Veliku pomoć u prvoj sezoni mladim igračima će dati igrači Mišo Tanasilović, koji je na početku karijere je već branio boje Studenta, kao i Mirza Hrnjčić i Zlatko Golijanin.

Jedan od mladih igrača UKK Student Tarik Osmanović je istakao da mu je zadovoljstvo da će kao brucoš fakulteta elektrotehnike imati mogućnost da se nastavi baviti košarkom kao član UKK Student.

Na kraju prezentacije trener ekipe je pozvao sve zainteresirane studente i mlade koji vladaju košarkaškom vještinom da se priključe radu ekipe koja počinje sa treninzima u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u srijedu, 01.09.21 godine u 19,00 sati.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!