UNSA: Studenti oživljavaju kultnu Otvorenu scenu Obala

Otvorena scena Obala Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo bila je jedno od najzanimljivijih i najživljih teatarskih mjesta u bivšoj Jugoslaviji. Pamtimo kultne predstave "Audicija", "Čudo u Šangaju", "Dame biraju", "Divlje meso"... koje su nastale na ovoj sceni.


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Otvorena scena Obala Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo bila je jedno od najzanimljivijih i najživljih teatarskih mjesta u bivšoj Jugoslaviji. Pamtimo kultne predstave “Audicija”, “Čudo u Šangaju”, “Dame biraju”, “Divlje meso”… koje su nastale na ovoj sceni.

Agresija na BiH prekinula je uspon Obale, a po završetku rata bilo je pokušaja da se ponovno aktivira i uspostavi nezavisna scena koja će služiti afirmaciji mladih umjetnika, piše portal Klix.ba.

To bi se uskoro moglo realizirati i Otvorena scena Obala ponovo postati prostor koji će studentima Akademije scenskih umjetnosti omogućiti da promoviraju svoje ideje.

Docent ASU-a i glumac Ermin Bravo najavio je da će Obala uskoro ponovo postati jedan od aktivnih teatarskih prostora u gradu.

– Studenti su oformili jednu grupu i žele da to sami vode i pokrenu, da biraju svoje projekte koje žele tu prezentovati, da se bave produkcijom i umjetničkim vođenjem scene, kazao je Bravo i dodao da je to ponovno pokretanje te kultne scene i prostora u našem gradu sa jednom novom generacijom, kreativnom i svježom.

(Klix.ba)