UNSA: Šesti sajam stipendija u Sarajevu

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Fondacijom kralja Baudouina iz Belgije i Mašinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu organizira Šesti sajam stipendija.


sesti sajam stipendija unsa 2015

Sajam će se održati 15. oktobra 2015. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (Vilsonovo šetalište 9), u terminu od 10,00 do 17,00 sati.

Sajam stipendija je jedinstvena manifestacija ove vrste u Bosni i Hercegovini čiji je cilj da okupi sve institucije koje dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili dodjeljuju druge vrste podrške za studiranje u BiH i inostranstvu, te da im omogući da predstave svoje programe stipendiranja i podrške i daju priliku bh. studentima da sve informacije o mogućnostima studiranja u inostranstvu dobiju na jednom mjestu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Učešće na Šestom sajmu stipendija mogu prijaviti institucije koje će predstaviti različite oblike podrške (stipendije, jednokratnu finansijsku podršku, kredite, zajmove itd.) bh. građanima za studij u Bosni i Hercegovini i inostranstvu (vladine i nevladine organizacije, diplomatsko-konzularna predstavništva, centri civilnih inicijativa, lokalne zajednice, strane institucije, kulturni centri i dr.).

Sve zainteresovane institucije se mogu prijaviti za učešće na Šestom sajmu stipendija preko prijavnog obrasca koji je potrebno popuniti i dostaviti Službi putem e-maila na sajamstipendija@unsa.ba najkasnije do 2. oktobra 2015. godine (petak, zaključno sa 15,00 sati). Izlagači ne plaćaju kotizaciju.

Sajam stipendija je do sada stekao status događaja koji promiče širenje i podsticanje mobilnosti studenata, nastavnika i saradnika kako u Bosni i Hercegovini tako i izvan nje. Posjeta Sajmu je besplatna, navodi se na kraju saopštenja Službe za odnose s javnošću UNSA.

Za više pojedinosti kontakt podaci su:

  • Univerzitet u Sarajevu – Rektorat
    Služba za međunarodnu saradnju
    E-mail: sajamstipendija@unsa.ba
    Telefon/faks: +387 33 565 116

Prilog: Prijavni obrazac

(STUDOMAT.ba)