UNSA radionica: „Od studentskih dana do uspješnih akademskih građana“

Ured za podršku studentima UNSA organizovao radionicu „Od studentskih dana do uspješnih akademskih građana“.


UNSA

Ured za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu (UPS!) je 17. marta 2021. godine realizirao online radionicu sa studentima koji su završili studij, a koja je bila namijenjena studentima koji su još uvijek u procesu studiranja.

Tema radionice je bila „Od studentskih dana do uspješnih akademskih građana“, a radionica je bila prilika da identificiraju i diskutuju o preprekama tokom studiranja koje mogu imati svi studenti, pa i studenti s invaliditetom, o predrasudama, pozitivnim stranama i izazovima tokom studiranja.

Alumni studenti su podijelili svoja iskustva, načine učenja i važnost uzajamne podrške kako prepreke ne bi postale razlozi za odustajanje.

Diskusija je, između ostalog, rezultirala zaključkom da je obrazovanje najmoćnije sredstvo povećanja i održavanja kvaliteta života i razvoja svakog studenta, a ključan je integrirani pristup osobi i procesu učenja, uzajamna podrška i jačanje svakog pojedinca.

Susretu su prisustvovali studenti Univerziteta u Sarajevu, rukovoditeljica Ureda za podršku studentima Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Lejla Kafedžić, članica Stručnog tima doc. dr. Sandra Bjelan-Guska, te stručne saradnice Ureda za podršku studentima Amina Dumanjić, MA, koja je radionicu moderirala, i Neđmina Gušić, MA.

Ured za podršku studentima nastavit će sa sličnim aktivnostima u tekućoj akademskoj godini i već se radujemo narednom susretu.