UNSA: Održana radionica o temi “Razvoj nacionalnog kvalifikacijskog okvira u BiH”

Univerzitet u Sarajevu, u saradnji sa bh. timom eksperata za reformu visokog obrazovanja (HERE) i Erasmus+ kancelarijom u Bosni i Hercegovini, protekle sedmice u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu organizovao je cjelodnevnu radionicu o temi "Razvoj nacionalnog kvalifikacijskog okvira u Bosni i Hercegovini: Kvalifikacijski okvir i ishodi učenja“.


FOTO: UNSA
FOTO: UNSA

Voditelj radionice bio je prof. dr. Volker Gehmlich, njemački ekspert iz oblasti kreiranja kvalifikacijskog okvira, navodi se u saopštenju iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu.

Cilj radionice bio je da se prenesu evropska znanja i iskustva na članove akademske zajednice i predstavnike vlasti koji su zaduženi za kreiranje bosanskohercegovačkog kvalifikacijskog okvira.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X