UNSA: Dan dobrodošlice za strane studente, nastavnike i saradnike

Ove godine, orijentacijski program će započeti Danom dobrodošlice koji će biti održan u ponedjeljak 26. septembra 2016. godine, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.


Foto: DEPO.ba
Foto: DEPO.ba

Univerzitet u Sarajevu će u studijskoj 2016/2017. godini kroz programe ERASMUS +, ERASMUS MUNDUS, Mevlana, CEEPUS, te na osnovu sporazuma o bilateralnoj saradnji, biti domaćin 50 stranih studenata, nastavnika i saradnika koji dolaze sa partnerskih univerziteta iz čak petnaest zemalja – Austrije, Hrvatske, Češke, Italije, Njemačke, Holandije, Norveške, Litvanije, Poljske, Portugala, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španije i Turske.

Služba za međunarodnu saradnju, po uzoru na praksu sa partnerskih univerziteta iz Evropske unije, ali i šire, već osmu godinu zaredom organizira orijentacijski program koji ima za cilj da upozna strane studente, nastavnike i saradnike sa Univerzitetom u Sarajevu, njegovom historijom, tradicijom, kulturom, kao i historijom, tradicijom i kulturom i običajima naše zemlje.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ove godine, orijentacijski program će započeti Danom dobrodošlice koji će biti održan u ponedjeljak 26. septembra 2016. godine, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II), sa početkom u 10:00 sati, te biti nastavljen u narednim danima kako bi se studenti na vrijeme upoznali sa potrebnim akademskim i administrativnim informacijama o Univerzitetu u Sarajevu prije početka studijske 2016/2017. godine.

Riječi dobrodošlice stranim studentima, nastavnicima i saradnicima uputit će prof. dr. Ugo Vlaisavljević, prorektor za međunarodnu saradnju, gospodin Bekir Rovčanin, student-prorektor, i stručni saradnici Službe za međunarodnu saradnju, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

(STUDOMAT.ba)