UNSA: Dan dobrodošlice za strane nastavnike, saradnike i studente

S početkom akademske 2013/2014. godine, na Univerzitet u Sarajevu dolazi 40 stranih studenata, nastavnika i saradnika, koji će boraviti na osnovu raznih programa mobilnosti koje finansira Evropska Komisija - Erasmus Mundus, CEEPUS, ali i na osnovu sporazuma o bilateralnoj saradnji između sarajevskog i partnerskih univerziteta u svijetu.


univerzitet sarajevo pravo

S početkom akademske 2013/2014. godine, na Univerzitet u Sarajevu dolazi 40 stranih studenata, nastavnika i saradnika, koji će boraviti na osnovu raznih programa mobilnosti koje finansira Evropska Komisija – Erasmus Mundus, CEEPUS, ali i na osnovu sporazuma o bilateralnoj saradnji između sarajevskog i partnerskih univerziteta u svijetu.

Dan dobrodošlice je ponedjeljak, 16. septembar, najavio je Sarajevski univerzitet, javlja Fena.

Riječi dobrodošlice uputit će prof. dr. Ugo Vlaisavljević, prorektor za međunarodnu saradnju, prof. dr. Zehra Kreho, prorektorica za nastavu i studentska pitanja, te stručni saradnici Službe za međunarodnu saradnju.

Studenti će boraviti u našoj zemlji u trajanju od jednog semestra (šest mjeseci) do jedne akademske godine (10 mjeseci).

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, po uzoru na praksu partnerskih univerziteta iz Evropske unije i šire, već petu godinu organizira orijentacijski program čiji je cilj da upozna strane studente, nastavnike i saradnike s ovim univerzitetom, njegovom historijom, tradicijom i kulturom, kao i s historijom, tradicijom, kulturom i običajima Sarajeva i Bosne i Hercegovine, odnosno da im pruži sve potrebne akademske i praktične informacije.

U okviru orijentacijskog programa, studenti gosti će se upoznati s bh. studentima koji su također učestvovali u projektima razmjene, imati priliku da uče bosanski/hrvatski/srpski jezik, kao i da obiđu značajne turističke destinacije, prenosi portal Radiosarajevo.ba.

(Radiosarajevo.ba)

[box type=”shadow”]Pratite aktuelnosti s vašeg Univerziteta u Facebook grupi: STUDOMAT: Univerzitet u Sarajevu[/box]