UNSA: Akademska godina počinje 1. oktobra, planiran upis 6.189 studenata

Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa i prvu godinu integriranog studija (prvog i drugog ciklusa) na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2016/2017. godini objavljen je 17. juna ove godine, a planiran je upis 6.189 studenata (redovni studij 2328; redovni studij - troškove studija snose sami studenti 2255; vanredni studij 794; distance learning studij 520; strani državljani 292).


Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje

Prijave na Konkurs za upis podnosile su se organizacionim jedinicama do 4. jula ove godine. Prijemni ispiti će, u skladu s tekstom Konkursa, biti završeni do 29. augusta ove godine, prenosi Fena.

Advertisements

Upis primljenih studenata bit će obavljen u periodu od 1. do 22. septembra. Organizacione jedinice, koje popune upisnu kvotu, upis mogu vršiti i prije predviđenog termina, a po okončanju žalbenog roka.

Ako u prvom upisnom roku nije primljen planirani broj kandidata, organizacione jedinice Univerziteta mogu do 29. augusta objaviti i realizirati naknadni konkurs.

Pravo prijave na naknadni konkurs i polaganje naknadnog prijemnog ispita imaju svi kandidati koji konkuriraju prvi put za upis kao i kandidati koji su konkurirali u prvom roku, nisu položili prijemni ispit ili su odbijeni zbog ograničenog broja kandidata.

Advertisements

Senat Univerziteta u Sarajevu dao je, na sjednici 13. jula, saglasnost na dodatni upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija i integriranog studija (prvog i drugog ciklusa) na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2016/2017. godini.

Suglasnost Senata Univerziteta u Sarajevu odnosi se na dodatni broj i strukturu studenata na Ekonomski fakultet, Fakultet za saobraćaj i komunikacije, Filozofski i Medicinski fakultet.

Studijska 2016/2017. godina počinje 1. oktobra, a početak nastave zimskog semestra planiran je za 3. oktobar.

(Oslobođenje)