UNMO: Mogućnost razmjene studenata na JAMK Univerzitetu primijenjenih nauka u Finskoj

Poziv za studente Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

JAMK, Univerzitet primijenjenih nauka je međunarodna visokoškolska ustanova koja ima stručnost u osam različitih oblasti studija. Na JAMK-u studira više od 8500 studenata iz više od 70 zemalja.

Nominovati se mogu samo redovni studenti prvog i drugog ciklusa Građevinskog fakulteta. Kvota je 2.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Svi zainteresovani studenti koji žele da ostvare razmjenu na JAMK Univerzitetu primijenjenih nauka treba da se jave u Kancelariju za međunarodnu saradnju na international@unmo.ba mailom namjere.

E-mail namjere za studente uključuje sljedeće dokumente: pismo motivacije (na engleskom jeziku), potvrda o prosjeku, dokaz o znanju engleskog jezika, prijedlog ugovora o učenju, sken pasoša i Europass CV (na engleskom jeziku).

Potvrda o prosjeku se može tražiti i dobiti online putem eUNMO sistema. Prilikom slanja zahtjeva putem eUNMO sistema potrebno je poslati i mail studentskoj službi o tome da je zahtjev podnesen. Plaćanje se također može izvršiti online, s tim da se dokaz o uplati šalje mailom studentskoj službi fakulteta.

Nominacije studenta koji su tek upisali jedan od fakulteta Univerziteta, apsolvenata i imatrikulanata neće biti uzimane u obzir.

Ukoliko zbog pandemije COVID – 19 ne bude moguće ostvariti mobilnosti prihvaćenih nominacija, iste će biti implementirane u ljetnom semestru 2020/21.

Svi dokumenti se šalju elektronskim putem u PDF formatu do 27.04.2020 godine.

Više informacija možete pronaći ovdje.