Univerzitet u Zenici za narod Turske prikupio 23 tone pomoći

Akcija je trajala svega nekoliko dana, a prikupljene su i spakovane 23 tone pomoći.


pomoc turska

U saradnji sa Ambasadom Republike Turske u Bosni i Hercegovini i rektorom Univerziteta u Zenici, prof.dr.sc. Jusufom Durakovićem, Odsjek za turski jezik i književnost Univerziteta u Zenici pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za narod Turske pogođen razarajućim zemljotresom.

Akcija je trajala svega nekoliko dana, a prikupljeno je i spakovano 23 tone pomoći: deka, jakni, grijalica, odjeće, hrane, opreme i pelena za bebe, kao i higijenskih potrepština. Građani Zenice su i ovaj put pokazali humanost, te u rekordnom roku popunili sve naše kapacitete.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Zaposlenici Univerziteta u Zenici, studenti i članovi KUD Mošćanica su danima sortirali donirane stvari i pakovali u kartonske kutije, piše Zenicablog.com.

 – Na naš jučerašnji apel za doniranje kartonskih kutija u vrlo kratkom roku odazvali su se privredni subjekti i građani iz Zeničko-dobojskog kantona, te im se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo. Također, ovom prilikom se zahvaljujemo prof.dr.sc. Edini Solak, šefici Odsjeka za turski jezik i književnosti koja je bila glavni inicijator i organizator ove akcije, kao i svim zaposlenicima Rektorata i organizacionih jedinica koji su vrijedno radili proteklih dana.