Lani Pudar dodijeljeno besplatno školovanje na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru

Lani poklonjeno besplatno školovanje na univerzitetskom studiju na kojem želi da studira.


lana pudar
Foto: Mostarski.ba

Univerzitet „Džemal Bijedić“u Mostaru danas je ugostio zlatnu Mostarku Lanu Pudar, te joj uručio vrijednu nagradu.

 – Obzirom da je Lana ponos našeg grada i naše domovine, menadžment Univerziteta je odlučio da pored umjetničke slike kao uspomene na današnji dan, Lani poklonimo i besplatno obrazovanje na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru na fakultetu ili univerzitetskom studiju na kojem želi da studira, kazala je rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović.

Inače, danas je u okviru obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka održan je Masterclass: “Put do izvrsnosti” na kojem su učestvovali prof. dr. Damir Đedović i viša asistentica mr. Alena Ćemalović sa Nastavničkog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, te kao specijalna gošća zlatna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar.

Prisutnim se obratio i prof. dr. Damir Đedović koji je kazao kako ovaj prostor ima puno talenata, ali da su od početka uvidjeli da je Lana predodređena za uspjeh. Zahvalio se menadžmentu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru na pomoći i podršci.

 – Zahvaljujem se rektorici Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Aleni Huseinbegović i dekanu Nastavničkog fakulteta prof. dr. Ekremu Čolakhodžiću na svoj pomoći i podršci. Nastavnički fakultet i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru su dio ovog uspjeha jer bez podrške naše matične kuće ovakav uspjeh bi bio nemoguć, kazao je prof. dr. Đedović.

Učesnica Masterclass: Put do izvrsnosti bila je i mr. Alena Ćemalović koja je održala prezentaciju o putu ka uspjehu Lane Pudar od samih početaka pa do danas.

Kao specijalna gošća, Lana Pudar je čestitala 46. godišnjicu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, zahvalila se rektorici na poklonu, a zatim i sama uručila prigodne poklone koje su u ime Univerziteta preuzeli rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović i dekan Nastavničkog fakulteta prof. dr. Ekrem Čolakhodžić, prenosi Mostarski.ba.