Univerzitet u Sarajevu bogatiji za 15 doktora nauka

Stjecajem najuzvišenijeg čina u školovanju, 15 doktora nauka Univerziteta u Sarajevu (UNSA) koji dolaze sa šest fakulteta, svečanim promoviranjem dobili su svoje diplome.


Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

To su doktorica ekonomskih nauka Adela Delalić, doktori islamskih nauka Amira Trnka-Uzunović, Kenan Musić, Rifet Šahinović i Safet Husejnović, doktor nauka socijalnog rada Mirnes Telalović, doktor političkih nauka Slaven Kovačević, doktori tehničkih nauka Azra Ferizović i Amel Kosovac, doktori farmaceutskih nauka Tanja Dujić i Adis Hodžić, doktori historijskih nauka Amila Kasumović i Fahd Kasumović te doktori lingvističkih nauka Merima Osmankadić i Amira Sadiković.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj istakao je na promociji održanoj u četvrtak, 23.02.2017. godine, da je ovaj svečani čin jedan od značajnijih doprinosa koji UNSA daje Bosni i Hercegovini te naglasio da prema bolonjskom procesu obrazovanja, ovaj univerzitet broji blizu 70 doktorskih studija.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ovi doktoranti će, dodao je, od sada moći prenositi znanja na mlađe generacije čime se postiže izvrsnost Univerziteta u Sarajevu.

(Klix.ba)