Univerzitet u Mostaru će učenike generacije osloboditi plaćanja školarine?

Mostarski studenti nadu polažu za pozitivni odgovor Upravnog odbora.


Senat Univerziteta Džemal Bijedić usvojio inicijativu Unije studenata da bi studenti ‘učenici generacije’ mogli biti oslobođeni školarine.

Advertisements

Kako su naveli u četvrtak iz Unije, ukoliko Upravni odbor Univerziteta potvrdi Odluku Senata, od sljedeće godine učenicima generacija koji upišu Univerzitet će biti financirane i sufinancirane školarine prvu godinu studija, što znači da će dobitnici priznanja ‘učenik generacije’ biti u potpunosti ili djelomično oslobođeni plaćanja školarine.

Advertisements

Podsjećamo, Unija studenata je prethodno uputila Inicijativu kojom bi učenici generacija koji upišu naš Univerzitet prvu godinu studija bili oslobođeni plaćanja školarine, kao i najbolji studenti našeg Univerziteta.

 – Prijedlog o potpunom ili djelimičnom oslobađanju plaćanja školarine za najbolje studente starijih godina trebao bi se naći na dnevnom redu naredne sjednice Senata Univerziteta. Od Upravnog odbora očekujemo donošenje konačne Odluke i prihvaćanje Inicijative koja je usvojena na Senatu Univerziteta, poručili su iz Unije studenata.

Od Upravnog odbora očekuju donošenje konačne Odluke i prihvatanje Inicijative koja je usvojena na Senatu Univerziteta.

https://www.facebook.com/unijamo/posts/3662508303797465

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!