Univerzitet u Banjoj Luci: Studenti će imati svoj kulturni centar

U Rektoratu Univerziteta u Banjaluci potpisani su ugovori o javnoj nabavci za izvođenje radova na uređenju i opremanju Studentskog kulturnog centra.


hhh
Foto: RTRS

Rektor Radoslav Gajanin je izjavio da su sva sredstva iz kapitalnih investicija Vlade RS-a, a da je opremanje Studentskog kulturnog centra jedan od tri najvažnija kapitalna projekta Vlade.

Rok za završetak zidarskih radova i nabavke scenske opreme, te njihova montaža je pet mjeseci.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Gajanin je ugovor potpisao sa zamjenikom direktora „Koto“ Banjaluka Jovicom Blagojevićem, koji predstavlja grupu ponuđača sastavljenu od beogradskih firmi „Koto“ i „Svetlost teatar“, te banjalučkih firmi „Koto“, „Termotehnika“, „DiZ elektroenergetik“ i „HGO inženjering“.

Ugovor je potpisan sa Adnanom Krhanom, direktorom mostarske firme „GTR“ koja je najpovoljniji ponuđač za nabavku namještaja.

Gajanin je naveo da je drugi projekat opremanje Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta, a treći je edukativni centar koji će biti u sastavu Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Gajanin je istakao da je to nedostajalo Univerzitetskom kampusu kao zaštićenom području, te da će sa ovim centrom postati pravi studentski grad, prenosi vecernjenovosti.ba.

Dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci Dragana Purković Macan rekla je da je izgradnja Studenstkog kulturnog centra veoma značajna jer je to segment koji je nedostajao da bi se kompletirao kampus.

Planirana je multifunkcionalna sala, koja bi bila i pozorišna sala i koncertna dvorana, a i bioskopska sala, tako da ćemo, u tehničkom smislu, imati najopremljeniju dvoranu manjih kapaciteta, koliko nam je potrebno u gradu, a mislim i u RS-u, rekla je Macanova.

Macanova je istakla da se prostorije Studentskog kulturnog centra nalaze u četvrtom paviljonu Studentskog centra „Nikola Tesla“, na prostoru koji zauzima 800 metara kvadratnih i u kojem će biti galerijski-izložbeni salon, multifunkcionalna dvorana, vježbaonica i pomoćne prostorije.

Direktor mostarske firme „GTR“ Adnan Krhan rekao je da je Studentski kulturni centar projekat budućnosti, te naveo da se sedam dana nakon uvođenja u posao kreće sa proizvodnjom, a rok za isporuku namještaja za Centar je 60 dana.

Pošto je javna nabavka podijeljena na više lotova, zadatak firmi će biti da urade radove na unutrašnjem uređenju Studentskog kulturnog centra.

Firme imaju zadatak da kao najpovoljniji ponuđači urade i isporuku i montažu scenske opreme, ali i montažu scenske mehanike, rasvjete, te audio i video sistema u Studentskom kulturnom centru.