Prvo HUB STEM takmičenje: Preko 50 srednjoškolaca i studenata provjerilo svoje znanje

Homework HUB x IUS STEM takmičenje održano je u HUB Event Space sestara Bergman.


7

Homework HUB x IUS STEM takmičenje održano je u nedjelju HUB Event Space sestara Bergman. Preko 50 osnovaca, srednjoškolaca i studenata je provjerilo svoje znanje, upoznali nove prijatelje/ce.

Trosatno takmičenje rezultiralo je eksperimentima koje je pripremila Amina Huko. Zanimljivi eksperimenti, mnoge reakcije, a nauka nikad puna pitanja, ali i odgovora.

4

“Uspjeli smo! Vratili smo nauku mladima! Postala je konačno zanimljiva!”

Najbolji/e iz osnovne škole osvojio je dvomjesečnu kartu u HUB-u, dok je najbolji/a srednjoškolac osvojio/la 50% stipendiju za budući studij na IUS-u. Student/ica sa najviše bodova osvojio/la je 25% za master studij na IUS-u!

U kategoriji osnovni škola prvoplasirani je Tarik Dacić, drugoplasirani Hamza Banjanović, te trećeplasirana Ema Ćuhara. Od srednjoškolaca najuspiješniji su bili Adin Frljak, drugo mjesto je obezbijedio Anes Mašović, a trećeplasirana je Emina Suljić.

6

Veoma smo ponosni na sve prijavljene koji su se odvažili na ovaj čin i pokazali da nauka itekako može biti zabavno.

Zahvaljujemo se ekipi, našoj Sabini Hodžić, Amini i Emini Huko, kao i HUB timu na organizaciji. Zahvaljujemo se i IUS-u kao partneru koji je obezbijedio izuzetno vrijedne nagrade, jer nauka i obrazovanje i znanje su vrijedni toga!