UNESCO/ISEDC program stipendiranja za 2014. godinu

Međunarodni centar za održivi energetski razvoj (International Centre for Sustainable Energy Development -ISEDC) sa sjedištem u Moskvi, u okviru UNESCO/ISEDC ko-sponzorisanih programa stipendiranja, nudi 20 stipendije za učesnike treninga.


UNESCO ISEDC stipendije 2014

Međunarodni centar za održivi energetski razvoj (International Centre for Sustainable Energy Development -ISEDC) sa sjedištem u Moskvi, u okviru UNESCO/ISEDC ko-sponzorisanih programa stipendiranja, nudi 20 stipendije za učesnike treninga čiji je osnovni cilj jačanje izgradnje kapaciteta i razvijanje ljudskih resursa na području održive i obnovljive energije u zemljama razvoja i tranzicije.

Obuka će se održati u specijalizovanim institucijama Ruske federacije, u periodu od 06. do 31. oktobra 2014. godine.

Prijave (s traženim dokumentima) i popunjene aplikacije se dostavljaju na jednom od službenih jezika u BiH i na engleskom jeziku Državnoj komisiji za UNESCO (Ministarstvo civilnih poslova BiH, Državna komisija za UNESCO, Trg BiH br. 1, 71000 Sarajevo).

Rok za dostavu aplikacija Komisiji, radi provođenja evaluacije i odabira aplikacija koje će se proslijediti UNESCO-u, je 10.05. 2014. godine.

Više informacija u prilogu.

(unibl.org)