UN program stažiranja 2014

Ujedinjene nacije u Bosni i Hercegovini pozivaju studente i diplomante iz BiH i inostranstva da se prijave na oglas za stažiranje, kako bi proširili svoje iskustvo kroz praktični rad u sljedećim sektorima: Milenijski razvojni ciljevi, ljudska sigurnost, lokalni razvoj, izgradnja institucija, energije i očuvanje okoliša, društvena uključenost, komunikacije, finansije, informaciono - komunikacijske tehnologije i nabavka.


undp logo cover

Ujedinjene nacije u Bosni i Hercegovini pozivaju studente i diplomante iz BiH i inostranstva da se prijave na oglas za stažiranje, kako bi proširili svoje iskustvo kroz praktični rad u sljedećim sektorima: Milenijski razvojni ciljevi, ljudska sigurnost, lokalni razvoj, izgradnja institucija, energije i očuvanje okoliša, društvena uključenost, komunikacije, finansije, informaciono – komunikacijske tehnologije i nabavka.

Program stažiranja pruža stažistima mogućnost da se upoznaju s UN sistemom i korporativnim vrijednostima, kako bi stekli iskustvo rada u međunarodnoj zajednici i stekli nove uvide o globalnim perspektivama i strategijama nacionalnog razvoja.

Program stažiranja je u potpunosti volonterski i, kao takav, ne uključuje nikakvu naknadu ili jamstvo budućeg zaposlenja u UN-u. Međutim, UN u Bosni i Hercegovini je spreman podržati pripravnike u njihovim aktivnostima traženje posla.

Uslovi

  • Završna (3.) godina I ciklusa ili II ciklusa studija  u vrijeme podnošenja zahtjeva i tokom stažiranja (ukoliko je kandidat diplomirao prije početka staža, ne može se kvalifikovati za stažiranje)
  • Završen četvorogodišnji studij prema starom programu ili ekvivalent diplome u zemljama gdje visoko obrazovanje nije podijeljeno na dodiplomski i diplomski ciklus studija
  • Iskazano interesovanje za rad u UN sistemu
  • Otvorenost i prihvatanje različitih kultura, tolerancija prema drugačijim uvjerenjima, mišljenjima i stavovima.

Kvalifikacije

  • Aktivno znanje engleskog jezika (pisano i govorno);
  • Dobro poznavanje rada na računaru (MS Office, Internet, e-mail);
  • Odlične komunikacijske vještine.

Svoj posljednji CV i motivacijsko pismo trebate poslati do 30. aprila 2014. godine.

Vacancy No. INTERN 2014 SPRING,
Adresa: Zmaja od Bosne b.b.
71000 Sarajevo

Tel: 033/293 400

Fax: 033/552 330

E-mail: registry.ba@undp.org

ili se prijavite putem ovog linka.

Kompletan opis poslova i aplikacijski obrazac UNDP-a (P11 formular) također su dostupne na recepciji UNDP-a.

(mladi.info)