Umjesto momku, poslala neprikladnu i ‘sočnu’ WhatsApp poruku profesoru s faksa

Svakome se dogodi – trenutak nepažnje i brzopletosti i poruka ode osobi kojoj nije namijenjena…


Texting girl
Ilustracija: Envato

Scenariji u kojemu neprikladna poruka stigne do vašeg fakultetskog predavača ipak je rjeđi, no to ne znači da se ponekad ipak ne dogodi. Primjer za ovo je i studentica koja je pisala svojoj boljoj polovici koja dijeli ime s njenim profesorom s faksa.

Kako tvrdi anonimna studentica na Redditu, slučajno je neprikladnu i “sočnu” poruku poslala na krivu adresu jer predavač i mladić s kojim je u romantičnoj vezi dijele isto ime te se u imeniku nalaze jedan kraj drugoga. Jedina je razlika što je unoseći kontakt profesora dodala i naziv fakulteta na kojemu predaje, a na kojemu djevojka studira, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

Svakog utorka, nakon predavanja, odlazi u knjižaru

Svakog utorka, nakon predavanja, ova djevojka ima naviku otići u lokalnu knjižaru pretraživati šta se novo nalazi na policama. Tako je, nakon što je njenom partneru zasmetalo što čita ljubavni roman upitne literarne kvalitete na Google Play-ju, isti naslov našla u štampanom izdanju. S obzirom da je njenog momka radnja uzrujala te mu nije bilo jasno kako može čitati takav “šund”, odlučila ga je kupiti i ponijeti kući. U jednoj sceni dva protagonista igraju biljar – žena i muškarac. Nakon što žena izgubi partiju, obraća se muškarcu riječima: – Molim te, kazni me, tatice.

Profesor psihologije pročitao neprikladnu poruku

Knjigu je kupila iz zezancije, a opisani prizor iz knjige uprizorila je u stvarnosti uz napućene usne i natpis preko fotografije – Molim te, kazni me, tatice. Ovako se uslikala i zatim poslala fotografiju momku. Barem je tako mislila. Tek nakon što je poruku pročitao njen profesor psihologije, shvatila je šta se dogodilo.

Pokušala je obrisati sporni sadržaj, no vidjela je da je poruka označena dvjema plavim kvačicama što znači da ju je primatelj i pročitao. Bilo je prekasno.

Osim osjećaja nelagode i srama, strahovala je i da bi je profesor mogao tužiti za kršenje protokola ponašanja profesora i studenata. U pokušaju da razjasni situaciju, napisala je profesoru poruku kako bi se ispričala i objasnila da je pogriješila prilikom slanja.

Ovo krši sveti odnos profesora i studenta i NE podržavam ovakvo ponašanje, odgovorio joj je.

Komentari na njeno neugodno iskustvo uglavnom su pozitivni jer se greška, kako smatra većina osoba koji su ispod njene objave dijelili svoja mišljenja i iskustva, može dogoditi svakome. Drugi ipak ukazuju na to da je profesor bio prestrog i da ne razumije što znači riječ “greška”.