Ultrafest je radionica koja će značiti za studente starijih godina.

Univerzitetski klinički centar RS organizovao je prvi Ultrafest za studente Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Јednodnevni trening koji pohađa 30 studenata fokusiran je na primjenu ultrazvuka u hitnim medicinskim situacijama. Ovakva vrsta edukacije u Sloveniji se održava od 2015. godine.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je da je iza ove ustanove mnogo edukacija koje su dovele do unapređenja rada UKC koji je dostigo nivo evropskih i svjetskih zdravstvenih ustanova, piše RTRS.

– Ponosan sam na naše uspjehe, ali tu nećemo stati, nastavićemo sa investicijama u opremu i kadar. Veliko hvala mojim saradnicima i kolegama iz Slovenije, rekao je Đajić.

Doktorka Taja Rukavina iz Kliničkog centra u Mariboru rekla je da je edukaciju prošlo više od 100 ljekara iz Banjaluke.

– Značaj se ogleda u implementiranju ultrazvuka u svakodnevnom radu. Kod ovog događaja značajno je da su uključeni i studenti, jer što ranije se upoznaju sa osnovama ultrazvuka, lakše i brže će ga implementirati u svom budućem kliničkom radu. Radujemo se daljoj saradnji, rekla je Rukavina.

Milan Stupar, student Medicinskog fakulteta iz Banjaluke, izrazio je zadovoljstvo što su studenti imali priliku da idu u korak sa evropskim zemljama kada su u pitanju vannastavne aktivnosti.

– Ultrafest je radionica koja će značiti za studente starijih godina jer je UZV jedna od esencijalnih metoda dijagnostike i samim tim je znanje iz ove oblasti neophodno za naš budući poziv, rekao je Stupar.

Pod pokroviteljstvom naše ustanove UKC Republike Srpske održava se prvi Ultrafest za studente Medicinskog fakulteta u…

Objavljuje Univerzitetski Klinički centar Republike SrpskePetak, 15. rujna 2023.