Foto: STUDOMAT
Foto: STUDOMAT

Iz Unije studenata RS posebno apeluju da ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević reaguje na novonastalu situaciju i pokrene aktivnosti radi njenog rješavanja, a posebno u domenu zaštite javnih univerziteta u odnosu na privatne i donošenje novih akata u oblastima visokog obrazovanja.

U saopštenju koje je potpisao predsjednik Unije studenata RS Milan Milišić ističe se da će Unija studenata u narednom periodu preduzeti niz aktivnosti ka preispitivanju odgovornosti za novonastalu situaciju.

Studenti pozivaju članove akademske zajednice da ih podrže, posebno one koji su određenim dijelom i sami odgovorni za nastalu situaciju.

Grujić je izjavio Srni da nije upoznat sa ovim saopštenjem i zahtjevom Unije studenata, dodajući da je mnogo drugih koji su uključeni u upis i da je to najmanje posao rektora.

– Pokažite mi univerzitet u RS koji se može pohvaliti upisom u ovom roku, istakao je Grujić i zapitao da li njegovu smjenu traže “oni studenti koji su napustili Senat koji je raspravljao o upisu”.

On je istakao da studenti ne govore da su riješena nerješiva pitanja studentskih domova Pale i Foča koji bi studentskim centrima trebalo da budu predati narednih dana.

(Nezavisne novine)