U periodu od 7. do 14. aprila 2023. godine u Sarajevu će boraviti više od 300 studenata medicine iz čitave Evrope.

Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini, BoHeMSA, izabrano je u Portugalu za ovogodišnjeg domaćina i organizatora projekta EuRegMe – Evropskog regionalnog sastanka, koji se održava na godišnjem nivou a okuplja studente medicine iz preko 40 zemalja Evrope. Svake godine ovaj sastanak se održava u drugoj državi, a po prvi put Bosna i Hecegovina je domaćin. To nam predstavlja veliku čast i zadovoljstvo, te stoga vrijedno radimo kako bi osigurali odlične uslove za realizaciju projekta.

BoHeMSA slika 4

EuRegMe će se održati od 10. do 14.04.2023. godine u Sarajevu, ali pored toga planirane su aktivnosti i u Mostaru, kao i obilazak Bosne i Hercegovine. Ovaj sastanak okuplja oko 350 učesnika, studenata medicine iz Evrope. Tokom Evropskog sastanka IFMSA-e, članovi njihovih timova će se sastati kako bi razmijenili ideje, razgovarali o projektima i aktivizmu u raznim zemljama i učili jedni od drugih. Također, na EuRegMe se održavaju i radionice koje imaju za cilj poboljšati vještine komunikacije, rada u timu, organizacijske sposobnosti i unapređivanje rada na projektima. Organizuju se i tematski događaji koji podrazumijevaju predavanja stručnjaka iz raznih oblasti. Jedan od najzanimljivijih događaja za sve učesnike je sigurno ‘’National Food and Drinks party’’ gdje se nudi prilika da učesnici probaju razna tradicionalna jela i pića, te razmijenjuju iskustva. Naravno, ovim projektom promovišemo našu divnu Bosnu i Hercegovinu te nam je osnovni cilj da organiazcija bude na zavidnom nivou.

BoHeMSA slika 1

BoHeMSA je najveće udruženje studenata medicine u BiH te kao takva, nevladina, neprofitna, studentska organizacija. Glavne djelatnosti BoHeMSA-e su saradnja između studenata, studentski aktivizam, udruživanje interesa studenata medicine na nacionalnom i međunarodnom nivou, omogućavanje medicinske edukacije za studente u i izvan BiH. Više o našem udruženju možete vidjeti na zvaničnoj web stranici www.bohemsa.org.

BoHeMSA slika 3

– Osnovni cilj nam je da promovišemo Bosnu i Hercegovinu i sve ono što rade studenti medicine ispred našeg Udruženja. Uvijek želimo da širimo samo lijepe stvari i pozitivnu priču. Promovisanje znanja i uspjeha naših studenata definitivno će stvoriti jednu lijepu energiju u društvu, kažu iz Udruženja.