Udruženje “Ruku na Srce” podijelilo paketiće djeci iz socijalno ugroženih porodica

Humanitarno udruženje studenata “Ruku na Srce” je u nedjelju 29.12.2013. godine u prepunoj sali Doma mladih u Sarajevu organizovalo i podijelilo 450 paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kantona Sarajevo.

 Udruženje “Ruku na Srce” podijelilo paketiće djeci iz socijalno ugroženih porodica

Humanitarno udruženje studenata “Ruku na Srce” je u nedjelju 29.12.2013. godine u prepunoj sali Doma mladih u Sarajevu organizovalo i podijelilo 450 paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kantona Sarajevo. 

Vođeni ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, studenti pored fakultetskih obaveza svoje vrijeme su nesebično i po treću godinu za redom odvojili za plemeniti i veoma humani rad, a sve to u cilju postizanja osmijeha na licima dječice koja često ne znaju kako je osjećati se sretnim. Bitno je istaći da je iza Udruženja i mnogo drugih uspješnih projekata. Do sada su organizovane razne radionice slikanja, sviranja, pjevanja, instrukcije i pomoć pri učenju, navodi se u saopštenju.

Ove godine, djeca uzrasta od 1 do 15 godina su imali priliku da prisustvuju odličnoj predstavi za djecu u kojoj su se upoznali sa likovima iz njima dragih bajki, od Pepeljuge i Crvenkapice, do Pinokija i Petra Pana. Priredbu za mališane su potpuno pripremili i u istoj učestvovali članovi ovoga Udruženja.

– Manifestaciju je otvorila predsjednica ovoga Udruženja, gospođica Elma Adanalić, koja se posebno zahvalila svim dobrim ljudima koji su podržali projekat. Roditelji i njihova djeca su, nakon dva i po sata zanimljivog druženja, otišli zadovoljni i sretni ka svojim porodicama. Za nadati se je da će ovakvih projekata biti mnogo više u našem gradu i da će mnoga djeca osjetiti barem na tren šta znači imati sretno djetinjstvo, dodaje se u saopštenju.

(STUDOMAT.ba)

Možda te i ovo zanima?