fbpx

Učestvujte na tematskoj konferenciji „Politika bez nasilja, za društvo bez nasilja”

U okviru projekta „Žene na izborima u BiH”, koji finansira Švedska, a provodi UNDP u saradnji s UN Women, organizuje se Tematska konferencija pod nazivom „Politika bez nasilja, za društvo bez nasilja”, koja će se održati 29. novembra 2021. godine od 10:00 do 15:00 sati.


Konferencija će okupiti partnere Projekta “Žene na izborima u BiH” i predstavnike/ce organizacija civilnog društva, akademske zajednice i medija, u raspravi o glavnim izazovima koji se odnose na pravo žena na učestvovanje u javnom i političkom životu bez nasilja.

Advertisements

Cilj konferencije je:

  1. Istražiti obrasce i iskustva online uznemiravanja, moguće mehanizme reagiranja, i šta je moguće uraditi kako bi se ublažili učinci takvih napora,
  2. Istražiti dinamiku, izvore i oblike nasilja nad ženama na izborima (VAWE), kao i učinkovite mjere u prevenciji i adresiranju ovog oblika nasilja u kontekstu BiH i nadolazećih Opštih izbora 2022.,
  3. Ponuditi zaključke i preporuke o zaštiti prava žena na učestvovanje u javnom i političkom životu bez nasilja.

Svi su pozvani da prate konferenciju putem Facebook stranice ili putem Zoom aplikacije. Registracijski link za Zoom je ovdje.

Advertisements
Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!