Učešće besplatno: Evropska sedmica sporta za mlade održati će se u Mostaru, Banjoj Luci i Sarajevu

Ambasadori Evropske sedmice sporta su naše sjajne vrhunske sportistkinje Lejla Tanović i Lana Pudar, koje aktivno žive sport, njegove vrijednosti i ideale, šireći pozitivan stav i uticaj na širu društvenu zajednicu.


Foto: Envato
Foto: Envato

U sklopu realizacije projekta “EU4Youth – European Week of Sport Beyond Borders in the Western Balkans”, kojeg sufinansira Evropska Unija, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine u mjesecu septembru obilježava Evropsku sedmicu sporta kroz organizaciju niza aktivnosti i sportskih događaja.

Evropska sedmica sporta je inicijativa Evropske komisije za promovisanje sporta i tjelesne aktivnosti u cijeloj Evropi pod sloganom #BeActive. Stoga i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine ima za cilj promociju i podizanje svijesti o neophodnosti povećanja bavljena fizičkom aktivnošću i sportom kod šire publike diljem Bosne i Hercegovine.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Prvi događaj “Škola atletike u Mostaru” održati će se na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru – Nastavnički fakultet, a planirane aktivnosti su takmičenja djece na 60m, skok u dalj, prenos loptica, bacanje vortexa, štafetne igrice i zajedničko druženje. Ovaj događaj planiran je za 24.09.2022. godine (subota) sa početkom u 10 sati i trajanjem do 14 sati i 30 minuta, prenosi Klix.ba.

U nedjelju, 25. septembra, u fiskulturnoj sali sportske dvorane Obilićevo u Banjaluci, Judo klub Borac Banja Luka organizovat će aktivnosti četiri sporta i školu sporta, sportove na tatamiju: judo i karate, sportove sa loptom: košarka i nogomet, te školu sportova sa rekvizitama: trčanje u vrećama, trke sa preponama i između dvije vatre. Događaj počinje u 10 sati sa planiranim trajanjem do 15 sati.

Škola nogometa Valter će u Sarajevu 30.09.2022. godine organizovati druženje i aktivnosti sa mladim fudbalerima na terenima Zetra sa početkom u 18 sati. Planirane aktivnosti vezane su za nogomet, ali i druge zanimljive igre u kojima će prisutni uživati.

Ambasadori Evropske sedmice sporta su naše sjajne vrhunske sportistkinje Lejla Tanović i Lana Pudar, koje aktivno žive sport, njegove vrijednosti i ideale, šireći pozitivan stav i uticaj na širu društvenu zajednicu.

Učešće na sve događaje u okviru Evropske sedmice sporta je besplatno, a iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine pozivaju građane da se pokrenu i budu aktivni, jer fizička aktivnost podstiče kreativnost – ona je izvor radosti i postignuća.