Učenici sarajevske medrese rasplakali razrednika nakon što su mu poklonili odlazak na umru

Učenici četvrtog razreda Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu odlučili su iznenaditi svog razrednika Vedada Jupića tako što su mu poklonili putovanje na umru, odnosno obilazak Mekke i Medine.


Profesor Vedad Jupic

U emotivnom videu koji je objavljen na YouTubeu profesor matematike je prvo ušetao u učionicu ne sluteći šta su mu nasmijani učenici priredili.

Nakon što su mu ponudili nekoliko koverti u izbor, Jupić je na kraju odabrao onu “pravu” koju je potom naglas pročitao.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Dragi naš razredniče, isto onako kako smo mi Vama bili prvi i Vi ste nama u ove četiri godine bili prvi. Prvi koji nam je pomogao, koji nas je savjetovao kao svoju djecu. Prvi kojem smo išli kada bi nas nešto mučilo, prvi kojem nije bilo teško biti insan. Allah vas nagradio za ove godine koje smo proveli zajedno. Nadamo se da ćemo ostati zapamćeni po dobru. Molimo Uzvišenog da nagradi Vaš trud na onom svijetu, a za ovaj se ne sekirajte jer Vas čuvamo u dovama, pisalo je u prvom dijelu pisma.

Uslijedilo je čitanje drugog dijela pisma koji profesor nije mogao do kraja pročitati jer su ga obuzele emocije i suze.

– U znak zahvalnosti na divnim uspomenama osjećali smo dužnost da se obistini ono ‘na Ćabi se oglasili’. Iz istog razloga sjetite nas se barem na sekundu na najljepšem mjestu na cijelom dunjaluku, napisali su učenici koji su ujedno počeli učiti ilahiju “U Medinu pošao bih”.

Gest učenika sarajevske medrese izazvao je brojne pozitivne komentare na društvenim mrežama.