U Vogošći otvorena nova zgrada Fakulteta za upravu

Svečano otvaranje nove zgrade Fakulteta za upravu, pridružene članice Univerziteta u Sarajevu, upriličeno je jučer u sarajevskom naselju Vogošća.


Foto: Nova zgrada Fakulteta za upravu UNSA
Foto: Nova zgrada Fakulteta za upravu UNSA

Svečano otvaranje nove zgrade Fakulteta za upravu, pridružene članice Univerziteta u Sarajevu, upriličeno je jučer u sarajevskom naselju Vogošća.

Svečanim presijecanjem vrpce otvorena je zgrada fakulteta koji je osnovan 2005. godine, a četiri godine poslije postao pridružena članica Univerziteta u Sarajevu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Rektor Univerziteta u Sarajevu Muharem Avdispahić, koji je presijecanjem vrpce otvorio zgradu, kazao je da je Uprava na putu evropskih integracija domen koji će nositi najveći teret reformskih procesa, prenosi Televizija Sarajevo.

Otvaranjem nove zgrade, naglasio je, napravljen je značajan korak u unapređenju infrastrukturnih uvjeta za obrazovanje profesionalaca u toj oblasti.

Dekan Fakulteta za upravu Nezir Krčalo je kazao da ovaj fakultet ima ambiciju da se uključi u reformske procese u oblasti javne uprave te da u tom pogledu obrazuje kadrove koji će moći kvalitetno odgovorit zahtjevima svih procesa.

Podsjetio je da je u ovoj akademskoj godini upisana deveta generacija studenata prvog ciklusa i četvrta generacija drugog ciklusa.

– S ponosom ističemo da ćemo u januaru 2015. godine upisati drugu generaciju doktorskog studija. To potvrđuje činjenicu da polako zauzimamo svoje mjesto u akademskoj zajednici, istakao je Krčalo.

Naglasio je i da je ovaj fakultet dobio nacionalu akreditaciju u okviru akreditacije Univerziteta Sarajevo, a da predstoji i međunarodna akreditacija programa fakulteta.

Svečanosti otvaranja prisustvovali su predstavnici Općine Vogošća, Kantona Sarajevo te brojni profesori Univerziteta u Sarajevu.

[divider]

> Facebook: Univerzitet u Sarajevu – pratite aktuelnosti s vašeg Univerziteta!

[divider]

(TVSA)