U Velikoj Britaniji kazne do 2.800 eura za plakanje u vlastitom domu

Prema pravilima za zaštitu kvalitete života ljudi u Velikoj Britaniji osobe koje budu uhvaćene da plaču u vlastitom domu mogle bi se suočiti s nevjerovatno velikom novčanom kaznom.


crying 1560240794

I ne samo za plakanje već i za svađanje, pomjeranje namještaja, lupanje po zidovima. Ukoliko vas komšije prijave za ova djela kazne za prekršaj kreću se u rasponu od 113 eura do 2.800 eura, prenosi klix.ba.

Ova pravila nalaze se u Zakonu o socijalnom ponašanju, kriminalu i radu policije iz 2014. godine koji je uveden kada je Theresa May bila državna sekretarka.

Kaznu mogu izdati lokale vlasti, policijski službenici te dobrotvorni stambeni fondovi ili stambeni fondovi koje je odredila lokalna vlast u svom području. Da zaslužite kaznu morate štetno djelovati na kvalitetu života vaših komšija, budete ustrajni u činjenju gore navedenih nedjela, te budete nerazumni.

Dobra vijest za one koji ometaju svoj komšiluk jeste da im vlasti moraju poslati pismeno upozorenje da prestanu s činjenjem nedjela.

Upozoreni mogu uložiti žalbu ali u međuvremenu se moraju pridržavati svih pravila kućnoga reda. Žalbe se predaju u roku od 21 dana od primanja upozorenja.

(STUDOMAT.ba)