U školi pišeš krasopisom, a na faksu nogom: Studentica pokazala kako joj je studiranje ‘uništilo’ rukopis

Ko nije savladao 'brzo pisanje' na fakultetu taj očigledno nije nikada ništa zapisao tokom predavanja. Većina studentskih bilježnica izgleda kao da studenti u nju pišu nogom.


Profesori obično govore brzo, a jednako brzo i mijenjaju slajdove na prezentacijama pa studenti bilješke moraju hvatati kako god stignu i umiju. Tu situaciju je jako dobro ilustrirala Ivana, studentica prava iz Beograda, i to tako što je pokazala kako joj je rukopis izgledao prije, a kako izgleda nakon upisivanja fakulteta. Uz objavljenu fotku napisala je “Studiranje mi je uništilo rukopis”, prenosi mojfaks.com.

Na Twitteru je objavila svoje dvije bilježnice pa joj je u jednoj rukopis gotovo pravi krasopis, dok u ovoj drugoj, fakultetskoj bilježnici, stoji rukopis koji uopće ne nalikuje na ovaj prvi. Je li to pisala ista osoba? Sigurno jest, ali svaki student koji zapisuje tokom predavanja može se poistovjetiti s ovom studenticom.

Mjesta za krasopise nema na faksu, ali sve je u redu sve dok vi možete pročitati ono što ste napisali.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X