U rekordnom roku skupljen novac za operaciju mlade Nermine: “Armijo moja, dali ste mi vjetar u leđa, oslonac, podršku…”

Novac je prikupljen u rekordnom roku, a Nermina se na svom Facebook profilu zahvalila svima koji su učestvovali u ovoj akciji.


Foto: Facebook
Foto: Facebook

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je hitni apel za pomoć Nermini Gazibari kojoj je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja potrebna hitna operacija u Turskoj, a čiji troškovi iznose 14.000 eura.

Za pomoć Nermini, udruženje Pomozi.ba izdvojilo je broj 17014 – pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Mladoj Nermini Gazibari iz Sarajeva je nakon sedam godina teške borbe sa tumorom hipofize potrebna pomoć. Teška sudbina pogodila je Nermininu porodicu na mnogo načina. Oba roditelja su ranjena u ratu sa posljedicama trajne invalidnosti, a dva malena brata su izgubili život.

Sa bolešću se bori od svoje 17. godine, a ljekari su pokušali sa medikamentoznom terapijom koja je bila bezuspješna. Zbog pogoršanja stanja potrebna joj je hitna operacija u Turskoj, a troškovi iste su 14.000 eura.

Hitni apel za pomoć mladoj Nermini, pozivom na broj donirate 2 KM

Nakon manje od 24 sata od objavljivanja apela skupljen je novac za operaciju, a ovu vijest podijelilo je na svojoj stranici humanitarno udruženje Pomozi.ba.

Za manje od 24h prikupili smo neophodna sredstva za operaciju tumora hipofize naše Nermine Gazibara. ❤

Hvala svim…

Objavljuje Pomozi.baČetvrtak, 9. rujna 2021.

Emotivnim statusom i mlada Nermina zahvalila se svim onim koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, a mi vam isti prenosimo u cjelosti:

 – Divni moji, upravo me obradovala velika i meni posebna vijest. Iznos od 14 000 eura potreban za moju operaciju tumora hipofize sakupljen je u roku 14 sati od trenutka objavljivanja. Moje suze radosnice, dove i riječi zahvale premalo su da vam pokažu koliko sam se obradovala i koliko sam zahvalna na svakoj uplati i podjeli apela.

Halalite/oprostite mi što nisam mogla odgovarati na poruke u toku prethodne večeri ili narednih dana dok se sve ne završi, za mene je ovo jako težak period, koji ću ako Bog da svom snagom prebroditi.
Armijo moja, dali ste mi vjetar u leđa, oslonac, podršku, sve najljepše što je potrebno jednom insanu u ovakvoj borbi.

Veliko hvala mojoj porodici i rodbini, hvala mom požrtvovanom momku i njegovoj porodici i rodbini, hvala mojim prijateljima i svim poznanicima i ljudima dobre volje, velikoj humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba. Ispunili ste mi dušu i srce.

Divni moji,
upravo me obradovala velika i meni posebna vijest. Iznos od 14 000 eura potreban za moju operaciju tumora…

Objavljuje Nermina GazibaraČetvrtak, 9. rujna 2021.