U Mostaru će biti održana humanitarna večer za pomoć studentima u potrebi

Humanitarna večer ima za cilj da pomogne studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, studentima slabijeg imovinskog stanja, studentima s invaliditetom...


Business woman hand putting one pound coin in to piggy bank for donate money helping the earth,
Foto: Envato / STUDOMAT

Humanitarna večer za Zakladu SUM koja će se održati 5. aprila u Sveučilišnoj Galeriji u Kampusu Rodoč ima za cilj kroz kroz druženje humanitarnog karaktera okupiti akademsku i društvenu zajednicu koja ima sluha za studente koji su zbog raznih životnih okolnosti ugroženi, bilo da je riječ o studentima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, studentima slabijeg imovinskog stanja, studentima s invaliditetom.

Prikupljena pomoć odnosno novčana sredstva biti će usmjerena u financiranje i sufinanciranje školarina te financiranje određenih prostornih prilagodbi na Sveučilištu za studente s invaliditetom.

Prodaja ulaznica za Humanitarnu večer počinje danas na Sveučilištu u Mostaru te su dostupne sljedeće ulaznice:

  • studenti Sveučilišta u Mostaru mogu podržati svoje kolege kupnjom ulaznice za Humanitarnu večer u vrijednosti od 20KM u uredu Studentskog zbora svaki dan od 10 do 14 sati,
  • zaposlenici Sveučilišta mogu kupiti ulaznice za Humanitarnu večer u vrijednosti od 50KM na svojim matičnim ustrojbenim jedinicama,
  • građani i svi drugi koji žele pomoći mogu ulaznice u vrijednosti od 50KM kupiti na štandovima na kampusu Sveučilišta u Mostaru i na šetnici Nikole Šubića Zrinskog.

Rad Zaklade može se podržati i izravnom uplatom novčanih sredstava na račun Zaklade SUM:

Sveučilište u Mostaru – Zaklada SUM

3387402202592961

Trg hrvatskih velikana 1

Napominjemo, Senat Sveučilišta u Mostaru je tijekom marta prošle godine osnovao Fond za socijalno ugrožene studente pod nazivom „Zaklada SUM“, a aktivnosti „Zaklade SUM“ imaju za cilj pomagati studente slabijeg imovinskog stanja i potrebe studenata s invaliditetom čime bi se što većemu broju mladih ljudi omogućilo da studiranje i karijeru započnu na Sveučilištu u Mostaru te da svi sadašnji i budući studenti imaju jednaku šansu unutar univerzitetske porodice.

Djelujemo snažno i sinergijski jer kako je Moliere kazao „Naša odgovornost nije samo ono što radimo, već i ono što ne radimo“.