Inspekcija na Medicinskom fakultetu, provjerava se doktorat Sebije Izetbegović

Prošle sedmice je inspekciji stigla prijava za provjeru doktorata, nakon što je Senat poništio magistarski.


sebija 1
Foto: Facebook

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ušli su prostorije Medicinskog fakulteta u Sarajevu, a po prijavi vezanoj za doktorat direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović.

Prošle sedmice iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za Oslobođenje je potvrđeno da je prijava za poništenje doktorata stigla prije četiri dana i da će postupiti u skladu sa zakonom, a sve to nakon što je Senat Univerziteta u Sarajevu poništio magistarsko zvanje. U obrazloženju prijave navodi se da nije ispunila obaveze na postdiplomskom studiju, koje se odnose na član 77.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Odluka Senata UNSA

Senat Univerziteta u Sarajevu je 13. marta poništio zvanje magistra Sebije Izetbegović, te je poništio u upis Matičnu knjigu magistranata. Odluka je donesena sa 30 glasova za oduzimanje, pet je bilo protiv, a šest suzdržanih.

Izetbegović je ranije komentirala kako se protiv nje vodi politički obračun čiji su inicijatori bivši funkcioneri SDA. Odluku Senata nazvala je protupravnom te je najavila da će o odlukama tog tijela u konačnici odlučivati nadležni sud.