U kakvim uslovima žive sarajevski studenti: Buđ, vlaga, prljavština…

Ovaj smještaj košta 200 KM.


Studentski dom Bjelave

Na prvu, bilo je teško povjerovati njihovim tvrdnjama o strašnim uvjetima u kojima žive, no kada su nam proslijedili fotografije snimljene u sobama, a koje ipak govore više od riječi, jasno je da o studentima malo ko brine.

Buđ, vlaga i prljavština samo su dio onoga sa čime žive studenti na Bjelavama u četvrtom paviljonu.

Kako su za Hayat.ba rekli studenti nastanjeni na Bjelavama, uputit će poziv i Sanitarnoj inspekciji Kantona Sarajevo. Ova „pošast“ na Bjelavama košta, vjerovali ili ne, 200 KM.

Udar na studentske džepove: Povećavaju se cijene u studentskim domovima

– Išli smo u Upravu, tražili premještaj i rekli su nam da nemaju ništa, te da sačekamo do 18. septembra. Zamislite da u ovakvim uslovima morate ostati narednih 12-13 dana. Ovo je užas, studenti su ljuti. Pokazali smo im i slike, kažu „pa mi tu ne možemo ništa“. Ne znamo šta ćemo. Kako ih nije stid, pitaju se studenti.

Također, prilikom razgovora u Upravi rečeno im je da će se žaliti direktoru, a odgovor je bio „opet nećeš dobiti premještaj“.

I tako, svaki put kada mlade i obrazovane osobe napuštaju ovu zemlju, a posebno oni koji razmišljaju i ‘vagaju’ da li otići ili ne, nakon ovakvih fotografija i ovakvog odnosa prema budućnosti ove zemlje, ne možemo biti optimistični. Pogledajte fotogaleriju u nastavku.

Studentski dom Bjelave 1